Neprihlásený používateľ
Slovenská filmová databáza
  1. Chlieb náš každodenný

    Réžia
    Bielik, Paľo
    Výroba
    Nástup
    Rok výroby
    1943
    Krajina
    Slovensko [Slovensko (1939-45)]
    Pôvodný nosič
    (6 min. 31 sek.) : čiernobiely, zvukový ; 35 mm
    Štáb
    réžia, námet, scenár, autor komentára, strih, Paľo Bielik; kamera, Karel Kopřiva ; zvuk, Jaroslav Plavec
    Účinkujúci
    interpret komentára, Viliam Záborský
    In
    LÚČ. [4/1943]. - 1. šot
    Jazyk
    slovenčina
    Anotácia
    Reportáž z veľkomlynu Nupod v Trnave.
    PH – názov korporácie
    Nákupné ústredie potravinárskych družstiev (Trnava, Slovensko)
    Automatický mlyn NUPOD
    PH – všeobecné (tematické)
    spravodajské šoty zo Slovenska
    obilniny na poli
    kosenie obilia
    snopy obilia
    žatva obilnín
    mletie obilia
    mlyny
    mlynári
    vrecia s obilím
    nákladné vozne
    parné lokomotívy
    PH – druh, žáner, forma
    spravodajské šoty
    filmové reportáže
    35 mm filmy
    PH – geografický názov
    Trnava (Slovensko)
    Poznámky
    Záznam spracovaný podľa záznamu katalogizátorky Silvie Lackovej (20.4.1977).

    Výkon práv výrobcu: Slovenský filmový ústav
    Súvisiaci názov
    preklad názvu: Our daily bread [eng]
    Názov diela (heslo)
    Chlieb náš každodenný [film] (1943)
    Štáb
    Réžia: Paľo Bielik
    Námet: Paľo Bielik
    Scenár: Paľo Bielik
    Autor komentára: Paľo Bielik
    Kamera: Karel Kopřiva
    Strih: Paľo Bielik
    Zvuk: Jaroslav Plavec
    Interpret komentára: Viliam Záborský
    Katalogizácia
    BAC002, 19.06.2004 ; AACR2 (rev.14.07.2022)
    Info
    ***Údaje v spracovaní***
    Kategória
    filmový šot
    Chlieb náš každodenný

    Heslo

    Chlieb náš každodenný [film] (1943)
    Katalóg SFÚ
    (1) - dok. zložka (filmu)
    (4) - články
    (1) - filmové kópie (distribučné)
    (1) - filmové kópie (konzervačné)
    (1) - filmové nosiče (archívne)

Slovenská filmová databáza

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.